oktober 2010

Restmateriale + Piet Hein Eek = Nydelige møbler!


Bilde: dezeen.com

Bilde: Piet Hein Eek

Bilde: rabih hage London

Den nederlandske designeren Piet Hein Eek kan sies å være en mester i gjenbruk. Her har han gjordt et godt eksempel i møbelet Waste Cabinet, som er laget av restemateriale i tre. Effekten er slående...også så dekorativt!

Imponerende belysning i beste gjenbruksånd!Bilder: Piet Hein Eek

Denne fantastiske "lyskronen" er designet av den nederlandske designeren Piet Hein Eek, og er sammensatt av en rekke vintage glass-lampeskjermer funnet i Nederland. Lampen blir på Mocoloco.com omtalt som "såvel en skulptur som en belysningskilde". Titt innom her for flere bilder av denne nydelige lampen.

Absolutt nydelig! Ja, takk!;)

På hjemmebesøk: Leken gjenbruk på Bjølsen

Bilder: thedeLIGHted

Da Nina hadde flyttet fra det ene kollektivet til det andre i en lang stund, var tiden inne for å finne et lite krypinn for seg selv. Hun har her klart å skape seg et sjarmerende, morsomt og vakkert lite "palass" hvor både gamle nostalgiske gjenstander, zebra-stripete tapet, leopardmønstrete lenestol og en masse lekre sko har funnet et godt liv hånd i hånd med mer lekende og kitchy elementer. De aller fleste av tingene hennes har allerede levd et liv før hun tok dem inn i varmen hjemme hos seg. Jenta er en kløpper på å snuse opp lekre gjenstander, klær og sko-og det synes!

Deilig høstgryte til kjøligere kvelder....Bilde: thedeLIGHted

Overrask venner, kjæresten eller familien med en deilig høstgryte-eller kanskje du har lyst på noe god å kose deg med alene foran tv-skjermen;)

 

Dette trenger du:

- suppebuljong/grønsaksbuljong (evt bland kjøtt- og grønnsaksbuljong)
- vann (ca 8-10dl)
- 1/2stk purre (hel om liten)
- gulrot (2 stk)
- 1 stor løk
- fire tomater
- 3 ts tomatpure fra boks
- 2 fedd hvitløk
- 1/4ts cayennepepper
- 1/4ts chilipulver (evt en rød chili, fjern frø)
- 1/4ts karri
- salt
- pepper
- 1,5 dl matfløte
- gressløk
- røktet middagspølse/evt god-og-mager, gilde- beregn 1/2 pr person
- medisterdeig
- oppskåret champignon fra hermetikk boks (evt ferske om dette foretrekkes)

Hell ca 8-10 dl vann i en kjele, tilsett ca 2-4 skjeer buljong(heller litt lite enn mye, kan tilsettes mer senere om man ønsker mer smak) Kutt opp løk, purre og tomater og ha i gryten. La dette koke ca 15 min alene, mens du begynner på karbonadebollene

Karbonaden legges i bakebolle eller lignende. Tilsett salt, pepper og karri etter smak (i mine bruker jeg ganske mye karri-sikkert 2 ts) Kna sammen. Lag så små boller med liten skje og hånden, og legg dem i forvarmet panne tilsatt smør eller olje(jeg valgte å bruke flytende margarin). La disse steke slik at de er gjennomstekt, la hvile mens du fortsetter på suppen. Kutt opp middagspølse og gulrøtter. Vent litt med å ha i suppa.

Ha tomatpure i suppen, sjekk at du får rørt den ordentlig ut. Ha i cayennepepper, chilipulver, karri, salt og pepper i suppen. Vær forsiktig og prøv deg frem. Viktig å smake hele tiden!

Åpne en boks hermetiserte champignon, bruk så mye du har lyst på i suppen og hell også oppi litt av kraften fra hermetikkboksen(jeg brukte en hel boks). Tilsett matfløte og gressløk. Ha så i oppskåret pølse.

Karbonadeboller og gulrøtter tilsettes ca 3 min før man regner med at suppen er ferdig.

Rør mye og smak mye...kjenn etter om du ønsker mer krydder, eller om du trenger mer vann når noe nå er kokt bort...selve suppen/kraften/gryten skal være relativt flytende, og det skal være mye smak. Om den virker for sterk, kan man tilsette litt ekstra matfløte...

Server med jasmin ris og hjemmelagde rundstykker(her safran- og krydder-rundstykker). Voila!

Lekne tepper!Bilde: Purnorsk.noBilde: Purnorsk.no

"Du skal ikke trå i graset"

Spør du meg er denne teppeserien "god som gul"l! Teppene kommer med tre ulike dekor: Traktoravtrykk, fotavtrykk og harespor, hvorav den sistnevnte tidligere har blitt omtalt her hos meg. Alle tre finnes hos Purnorsk, og er utviklet av Permafrost.

Øverste bildet viser varianten med traktoravtrykk, og heter Stories-JD mud. Nederste heter Stories-JD grass, og fotavtrykk tvers over.

Morsomme og dekorative!;)

Interiør til begjær....

Lotus-skatt på loppejakt!

 Bilder: thedeLIGHTed

Jeg er stor fan av Lotus-serien til Cathrine Holm, designet av Grete Prytz Kittelsen, men jeg er nokså opptatt av fargene skal passe til resten av hjemmet vårt.  Hos oss er det de grønne, blå og gule variantene som står best i stil til resten, men jeg synes selvfølgelig alle fargene er lekre!

Så da jeg og samboeren tok oss en søndagstur til loppis, vi fant to stykker i grønt og min fantastiske samboer kjøpte dem til meg-da ble jeg en glad jente gitt! Jippi!

Høstpalett....Bilder: thedeLIGHTed

Nå er høsten her for fullt, og selv om kulden snart setter inn og det regner en god del, er fargene så vakre.....nyt de deilige fargene:)

En aldri så liten blomst til helgen....Bilder: thedeLIGHted

Det er så deilig å ha friske nye blomster i hus. Det blir straks litt hyggeligere stemning! Deilig!

God helg alle sammen!:)

Lopper i Blodet!

Bilder: thedeLIGHTed

Jeg er fullstendig hekta på vintage og lopper-så i vårt hjem finnes disse over allt! Særlig er jeg glad i å blande disse med nyere gjenstander, men da jeg kom over Norske interiørblogger sin konkurranse "Lopper i blodet" ville jeg prøve meg på å plassere flere sammen i et lite stilleben.

Jeg synes det er vanskelig å velge en desidert favoritt, men det står nok mellom skatollet og den lille skuffemodulen. Alt på disse bildene er lopper, med unntak av rådyrhodet i stål, som er handlet på kremmerhuset. Så man kan kanskje si at jeg har"loppe-dilla"?!;)

Ikea på besøk hos Julius!

 

 

"There is no business like monkeybusiness!" 21 oktober åpner Ikea en ny filial på Sørlandet, og i den forbindelse har Julius fått litt besøk;) Vittig! Julius er like glad i ikea-katalogen som meg;)

Chesterfield, høstpalett og lyseblått!

Bilde: Simon Watson/housebeautiful.com

Bilde: Eric Piasecki/housebeautiful.com

Bilde: Laura Moss/housebeautiful.com

Bilde: Laura Resen/housebeautiful.com

Bilde: Nogc Minh Ngo/housebeautiful.com

Trekk inn høstnyanser i interiør-paletten, men bland det gjerne med en dempet fargenyanse som eksempelvis pudder-blått. Personlig elsker jeg Chesterfield sofaen og bibliotek-veggen! Nydelig!;)

Dublin gatelangs-vakre gatelys!

Bilder: thedeLIGHted

Gatelangs i Dublin er det mye å titte på! En ting som vakte min interesse var alle de vakre gatelysene-se på de nydelige detaljene!

Copyright © thedeLIGHTed.

thedelighted

Drevet av en produktdesigner med stor estetisk apetitt, og stor interesse for interiør og design. Jeg finner inspirasjon, vakre gjenstander og stilleben rundt meg i hverdagen-disse deler jeg gjerne med leserne. Jeg er en stor fan av vintage og gjenbruk, og har en lidenskap for belysning og lamper. I tillegg presenteres en del tips og triks. Alle er velkomne til å ta en titt!:) Jeg kan kontaktes på thedelighted@live.no

Kategorier

ArkivPlease DO NOT use any photos or writings without my permission.
Products designed by thedeLIGHTed are copyrighted. All rights reserved.
Copyright © thedeLIGHTed.
hits