august 2010

Fantastiske funn til barnerommet!Bilder: Ferm Living

Nettbutikken og merket Ferm Living er en av mine store favoritter om dagen. De har mye fantastisk innen blandt annet wallstickers, tapeter og tekstiler.  På nettsiden deres finnes en oversikt over butikker i Norge som fører deres produkter, eller dere kan bestille produktene gjennom nettbutikken. Her er det produkter som kan passe enhver smak og stil!

En av deres nyheter er en liten kolleksjon til barna, bestående av tapeter og sengesett. Første bildet viser tapetet med det passende navnet Owls. De to siste bildene viser serien Marionette, som består av tapet og sengesett i baby- eller junior-størrelse.

Fantastisk søte til barne-rommene, ikke sant?:)

Flower power møter grafiske trykk-på putefronten!

Bilder: Plonka

Bilder: Slengkyss

Jeg har virkelig fått øynene opp for nettportalen Epla.no, som  i følge nettsiden selv er "et nettsted for kjøp og salg av håndlagde og unike ting." Her finner du både vintage/brukt produkter, håndarbeide og  kunst til ulike prisklasser og ulike stiler. Man kan også registrere sin egen nettbutikk her.

Morsomt hvor mye lekkert man kan finne her, men personlig har jeg "putedilla" og så selvfølgelig aller først på dette. Her skal det sies at de har masse å velge mellom fra mange dyktige syersker, men akkurat i dag var disse fire putene favorittene.

Første bildet viser putetrekket favoritt retro blomster putetrekk og er produsert av Plonka. Plonka spesialiserer seg på å sy puter og mye annet flott av retro tekstiler fra 60- og 70 tallet. Bilde nummer to er hentet fra samme selger, og viser putetrekket  sommerbris retro blomst putetrekk. Begge koster 180 kr. Frakt for hvert enkelt putetrekk er 26 kr.

På de to nederste bildene sees puter fra selgeren Slengkyss. Den første puten heter Bamser med styggfine gardiner og andre puten heter Nøttepute med rød kjøkken duk. Begge koster 559 kr. Frakt for hver enkelt pute er også her 26 kr.

Flotte, ikke sant?! Ta turen innom Epla.no-se om det er noe som kan friste deg!;)

Pynt opp veggen med Wallstickers!
Bilde: Happylines.no

Bilder: Ferm-living.com

Jeg har stadig nye prosjekter hjemme, og elsker å gjøre store og små forandringer. I den anledning har jeg lagt min elsk på fenomenet wallstickers, hvor man rett og slett fester klistremerker på veggen! Enkelt, dekorativt og enkelt å forandre!

Det finnes etter hvert en rekke leverandører på wallstickers, og det kan her nevnes Ferm-Living, Trendystickers, Tilboligen.no, The-wall-company og Happylines.no. Flere av disse har utsalg i utvalgte butikker. Hos Happylines.no kan man også bestille wallstickers ut i fra egene bilder-morsomt å sette et personlig preg på veggen.

Bruk wallstickers til å lage en fond-vegg, til å dekorere veggen bak sofaen, veggen bak sengen, en kjedelig vegg som står tom, eller rett og slett på et vindu, et speil eller møbler. Kun fantasien setter grenser!


Gjenskap Italiensk magi-Lag nydelig Panna Cotta hjemme!

Bilder: thedeLIGHTed

Jeg er ingen dessert-jente, men etter italia-besøket kan jeg med hånden på hjertet si at jeg synes Panna Cotta er fantastisk! Så igjen har jeg prøvd meg på å gjenskape "magien" her hjemme, og vil gjerne dele oppskriften med dere lesere.

PANNA COTTA (4porsjoner)
500 ml kremfløte
4 ss melis
Vaniljeekstrakt /stang /sukker
3 plater eller 1,5 ts gelatinpulver
1 pk. frosne bringebær
1 dl sukker

Bland fløte, melis og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig omrøring. Småkok i ca 3 min. Smak evt til med noen dråper vaniljeekstrakt, om du vil ha mer vaniljesmak. Bruker du gelatinplater, legg disse i bløt i vann til de er myke. Klem ut overflødig vann og rør godt inn i fløten til de er helt oppløst. Bruker du gelatinpulver strøs dette oppå den varme fløten-la dette trekke inn et øyeblikk. Rør gelatinen godt inn i fløten til den er løst opp og jevnt fordelt.

Hell fløteblandingen over i 4 porsjonsformer, dekk til med plastfolie og la panna cottaen avkjøle seg i kjølekap til den stivner(ca 1 t). For å få desserten til å løsne fra formen kan du dyppe formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over en tallerken, men jeg synes denne er vel så fin å servere i porsjonsformene.

La bringebærene tine litt opp, knus dem med gaffel eller i foodprocessor. Tilsett sukker. Ønsker du denne ennå søtere enn oppskriften tilsier, tilsett litt mer sukker. Hell litt bringebær-saus over i hver porsjonsform. Pynt gjerne med noen hele Skogsbær.

Voila! Server deilig panna cotta! Nydelige farger, ikke sant?;)

Gul interiør impuls....

Bilder: thedeLIGHted

Jeg fant plutselig ut at gult er kult!...og vips! Så er det gule detaljer i interiøret hjemme hos oss.;)

Legg merke til den grønne bollen på bilde en og to, da dette er en emaljert bolle med lotusmønster fra Cathrine Holm. Jeg må inrømme at jeg er stor fan av Cathrine Holm, og jeg har sålangt ervervet tre gjenstander inkludert denne. Synes den er helt fantastisk!;) Designeren bak er Grete Prytz Kittelsen, som er en stor internasjonal designer med mange priser i sekken.

Den svarte blonde løperen på bordet, måtte jeg bare kjøpe da jeg jobbet på Gavehuset på Bryn. Denne er fra Lene Bjerre, og jeg elsker den! Så mye at jeg faktisk måtte kjøpe to!;)

Ja, gult kan rett og slett være kult! En oppmuntrende og positiv fargeklatt i interiøret!;)

Jippi! Ny Ikea-katalog i posten!Bilde: thedeLIGHTed

Jeg synes det er kjempe stas med den nye ikea-katalogen hvert eneste år, og koser meg med å se gjennom den første gangen. Hva er nytt? Hva er trenden? Hvordan er bildene i katalogen?

Så, da jeg åpnet postkassa i dag og så at det hadde kommet ny ikea-katalog, ble jeg kjempe glad!:) Ikea-katalogen er litt som et interiør blad som utgis kun en gang årlig.....Da blir man nysgjerrig!;)

Ha det på badet....


Bilder: thedeLIGHTed

Vi har ikke så store badet i leiligheten vi leier, så vi må utnytte plassen godt. Lenge har et av de store spørsmålene her, vært hva slags skittentøyskurv vi skal ha for å få plass.

Da jeg kom over skittentøysposen fra H&M som kan sees på første og andre bildet, slo det meg som en perfekt skittentøysoppbevaring til vårt bad. Den rommer mye, den kan enkelt festes til en krok på veggen, eller settes på gulvet i et hjørne,  den kan lett vaskes i vaskemaskinen, den kan enkelt flyttes og enkelt rulles sammen og oppbevares i skapet når det ikke er behov for den fremme. Se også mitt tidligere innlegg, der denne er nevnt. Fin og praktisk!:)Jippi!;)

Flott design på Moma-utstilling.....

Bilder: thedeLIGHted

Da jeg var i New York med designklassen min for 2 år siden, besøkt vi Moma; The Museum of modern Art. Der så jeg særlig tre produkter jeg falt for.

De to første bildene viser et produkt kalt Algues designet av brødrene Erwan og Ronan Bouroullec. Denne består av alge-lignende moduler som har uendelige måter og festes sammen på. Algues kan være super som dekor eller romdeler, og den kan tilpasses utallige plasseringer. Den kommer også i flere farger, og kan blandt annet fåes hos Vitra.

Bilde nr 3 viser lampen Mylight, hvor hver enkelt lampe er unik. Lampen er designet av Lars Spuybroek.

På det fjerde bilde sees lampen Attracted to light  av designeren og kunstneren Geoffry Mann. Lampen ble til ved å undersøke en mølls tiltrekning til lyset, og lampens form viser banen møllen tok rundt lyspæren.

De to siste produktene er en del av Momas daværende utstilling kalt  Design and the elastic mind.

Morsomme og flotte! Hva synes dere?;)

Jenta som brakte den fantastiske norske skogen inn i interiøret......Slå et slag for norsk design, og besøk butikken Pur Norsk. Her føres kun norske design produkter; Alle produktene har en norsk forankring, idé, design eller produksjon. På deres nettside finnes en nettbutikk, men de har også en butikk i Theresesgate 14 i Oslo. Bildene er lånt fra deres nettsider.

Her kan man blandt annet finne Norwegian Forest lampene av designeren Cathrine Kullberg. Disse kommer hovedsaklig i tre varianter, en stor pendel til kr 4855, en liten pendel til kr 3625 og en bordlampe til kr 4665. Lampene er produsert i Askefiner, og kommer nå også i en hvit utgave. Nydelige, ikke sant?

Knall hos Knoll-flotte designmøbler!Bilder: thedeLIGHTed

Da jeg var med min produktdesign klasse fra Hiak på tur til New York for 2 år siden, besøkte vi Knoll. Bildene her har jeg selv tatt-for flere bilder og mer informasjon, besøk deres hjemmesider.  Knoll står i utgangspunktet for å utvikle møblement til en effektiv, pent og ergonomisk* arbeidsplass, men har også en rekke produkter til hjemmemøblering. Flere kjente designere er i samarbeid med Knoll. Produktene kan finnes hos utvalgte forhandlere i Norge.

Første bildet viser "Tulip chair" av Eero Saarinen-denne kommer i en rekke varianter, og også andre bildet viser design av Saarinen. Her i form av "Executive Chair with Wood Legs".

Kontorstolen "Life" designet av Formway Design for Knoll vises på bilde tre-denne har mottatt flere designpriser, og kommer i mange ulike varianter for å passe ulike miljøer (rom) og ulike  mennesker.

Bilde fire viser lounge stolen MR Chaise Lounge fra Mies van der Rohe sin "Collection MR lounge chair" i hvitt, og sidebordet er hentet fra kolleksjonen Platner Lounge collection. Sjekk New York utsikten i bakgrunnen!

På bilde fem er igjen Saarinen designeren bak produktet. Denne stolen kalles "Woomb Chair and ottoman"og var fantastisk å sitte i!!!

Bilde seks viser Mies van der Rohe sin "Barcelona" ottoman/fotskammel, og på bilde syv sees miljøet rundt med flere produkter fra samme serie. Jeg må med hånden på hjertet si at jeg ønsker meg en stol og fotskammel! Gjerne i fargen cognac-men finner jeg ikke den, kan jeg også trives med en i brunt;) Jeg elsker å blande stiler, og har stor tro på at disse sammen med retro og vintage møbler, masse blomster og flotte puter vil være fantastisk;) Bare å spare gitt;)


*Ergonomi kan kort forklares som  behovet for å tilpasse produkter til den mennskelige kroppen og dens behov-for å unngå belastningsskader og arbeidsskader

Lyskrone av lyspærer..eller melkeflasker?Bildene er lånt fra Droog, og her finner dere også en webshop og mer informasjon om produktene

Lampen på de to første bildene heter 85 Lamps og er designet av Rody Graumans for Droog design. Denne består av flere lyspærer som sammensatt gir inntrykk av en lyskrone. Kan være ganske morsom istedet for en lysekrone over spisestua i det rette interiøret, ikke sant?

Lampen på de tre siste bildene heter Milk bottle lamp og er designet av Tejo Remy for Droog design. Melkeflaskene står i rader på 3x4 rett over bakken, slik de gamle nederlandske melkekassene kom i gamledager. Flott som et dekorelement, hjørnebelysning eller romdeler i et lekent interiør.

Droog slår et slag for det lekne og originale!

.

Slå til med hjemmelaget foccacia og sardenara!Bilder: thedeLIGHted

Italiatur inspirerer til deilig hjemmebakst-enkelt og veldig godt!  I Italia brukes foccacia gjerne som et brød før matservering eller inntil annen mat som salater, pasta, middager osv. Sardenara er en spesialitet for Liguria-området, da særlig San Remo. Dette er en "slags pizza", og brukes ofte som mellom måltid, lunsj snack, forrett osv.

Jeg begynner med en grunndeig til alle typer. Jeg bruker gjerne å gange denne oppskriften med fire, da får jeg 4 brød.

25 g gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
350 g hvetemel
2 ss olivenolje
2 ts grovt havsalt

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og hvetemel og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med håndkle og la heve ca 40 minutter. Elt og klapp den flat ca 2 cm tykk. Legg på stekebrett-jeg pleier legge to flate brød på hver hvert brett. Dekk med håndkle også her, og la heve ca 20 minutter. 

Skal du lage vanlig plain foccacia lager du små groper med fingertuppene, drypper olje over og så drysser over grov havsalt. Her kan man ogå strø over tørket rosmarin, man kan legge på løkringer, tomater, oliven-rett og slett hva enn hjertet og magen måtte ønske;). Stek midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Skal man lage sardenara, må man lage en tomat-topping av følgende:

6-8 tomater (ferske, kuttet opp)
3 spiseskjeer oliven olje
4-6 fedd hvitløk
4-5 ansjos fileter (hermetisert små ansjos)
litt pepper
litt salt
litt fersk oppkuttet basilikum

Ha oliven olje i stekepannen. Kutt opp tomater i små biter-ha i pannen. Ha oppkuttet hvitløksbåter. La dette små steke en liten stund(5-10 min) til tomatene har blitt utkokt (ligner tykk saus). Tilsett ansjosfiletene. Disse vil smelte helt ut-rør inn i tomatsausen(man skal ikke se noe fiskebiter-det skal være helt "smeltet" inn i tomatsausen). Tilsett krydder.

Smør dette ut over en deigleiv (ikke lag finger hull som i foccacia). Ha enten hele eller oppkuttede svarte oliven etter ønske. Stek som vanlig foccacia, midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Både foccacia og sardenara er fine å fryse, og kan tines og varmes litt i ovnen når man får gjester. Godt alene, som forrett eller som brød inntil en middag.

Nyt!:)

Kvinnen med tryllestaven og produktene med skjulte mønstre...
Jeg satt og surfet litt på meddesigneres sider her om dagen,  og fant frem til designeren  Kristine Bjaadal som har utviklet noen søte og morsomme produkter, kalt Underfull tablecloth og Underskog tekstil. Bildene er lånt fra designerens blogg, der finner dere også mer informasjon om produktene.

Produktet Underfull tablecloth har fantastiske mønstre skjult i stoffet, som kun synes når det søles på duken.

Underskog tekstil er et møbeltekstil som bare skal bli mer dekorativt med tid og slitasje. Når ytre tråder i tekstilet slites vekk gjennom slitasje, kommer et nydelig mønster til syne.


Den talentfulle Kristine Bjaadal svingte litt med tryllestaven, og vips ble irritasjonsmomenter gjordt om til nydelig dekoreffekt! I love!;)

Hetebølge i interiøret?


Heatwave electric radiator designet av Joris Laarman for Droog. Bildene er hentet fra deres hjemmeside-besøk denne for mer informasjon.

I dag pøsregner det-noe som gjør at tankene mine desverre beveger seg vekk fra sommeren. Hadde ikke denne radiatoren vært dekorativ i interiøret en kald høst eller vinter kveld??? Denne kan tine opp både kropp og sinn;)

La det blomstre!

Bilder: the deLIGHted

I dag ble det kjøpt inn nye, friske blomster til leiligheten-så deilig:) Husk; En liten blomst i interiøret gjør underverker for humøret!;)

For de som liker det svart på hvitt....i interiøret!Bildet viser:
1)Bokstaver, 3 stykker, kr 249, Ellos.no 2) Putetrekk med paljetter, kr 149, Ellos.no 3)Putetrekk i 2pk på tilbud til  kr 79, Ellos.no 4)Speil, kr 399, Ellos.no 5)Vaser, 2 pk, kr 143, Ellos.no 6) Putetrekk Glimma, svart, kr 99, Ellos.no 7)Håndklær, 4pk, stripe, kr 128, Ellos.no 8)Putetrekk i 3pk, tilbud kr 99, Ellos.no 9)Panellengde i 2pk, Rebecka, kr 118, Ellos.no 10)Putetrekk i 2pk, kr 198, Ellos.no 11)Rund pute, asorterte farger, kr 149, Ellos.no 12)Lysestaker i 2 pk, kr 79 på tilbud, Ellos.no 13)Sengesett zebra, kr 199, Ellos.noBildet viser:
1)Audrey sengesett, 149 kr, Ellos.no 2)Lysestaker i 2 pk, kr 79 på tilbud, Ellos.no 3)Herrâng lysholder for kubbelys, rosa, kr 98 pr stk, Ikea 4)Speil, kr 399, Ellos.no 5)Vaser, 2 pk, kr 143, Ellos.no 6) Lykta bordlampe, kr 99, Ikea 7)Heisgardin Audrey, kr 179, Ellos.no  8)Cartagena lyskrone, kr 2999, Bohus 9)Putetrekk Glimma, svart, kr 99, Ellos.no 10)Felicia putetrekk, kr 49, Ikea  11) Putetrekk i 3pk, tilbud kr 99, Ellos.no 12)Rund pute, kr179, jadegrønn, HM home 13)Putetrekk med paljetter, kr 149, Ellos.no

Ta gjerne utgangpunkt i et svart/hvitt og grafisk interiør, blir dette for ensformig kan man spe på med farger for å gjøre intrykket lettere.

Collagenes bilder er hentet fra de respektive leverandører sine hjemmesider, følg linkene for nærmere informasjon.

Blått interiør nå på sensommeren?"Feelin`blue `cos the summer is over soon?" Hva med en siste sommerlig vri på interiørfronten-prøv blått nå på sensommeren.

Bildet viser:
1)Zara Home, Putetrekk Mongolia kr 519 pr stk. Ellos.no. 2)Putetrekk  i assorterte farger, her i blått:Glimma kr 99 pr stk. Ellos.no 3)Vannkanne i galvanisert zink, 3 liter, kr 149 pr stk. Ellos.no 4)Rund pute, gull, kr 149 pr stk. Ellos.no 5)Stockholm pledd, kr 249 pr stk, blått. Ikea.no  6)Knytebåndslengde, gardin,2-pk/ kr 198. Ellos.no 7) Stockholm vase, kr 295, Ikea.no 8)Gurkørt vase, assorterte farger, kr 140 pr stk. Ikea.no 9)Snoig arbeidslampe, kr 198 pr stk. Ikea.no 10)Ps bintje, kasse til oppbevaring, 3 ulike str 350-550 kr pr stk. Ikea.no  11) Lysestaker i 2-pk  på tilbud til 79kr , Ellos.no 12)Sengesett, Vendela, kr 249. Ellos.no

Collagens bilder er hentet fra de respektive leverandører sine hjemmesider, følg linkene for nærmere informasjon.

1930-tallet møter 2000-tallet i nydelig interiør

Bilder: thedeLIGHTed

På ferie i San Remo (Italia), besøkte vi San Remo Golf Club-eller som den kalles på italiensk Circolo Golf degli Ulivi. Bygningen er fra 1932, men har i ettertid blitt restaurert.  Interiøret i resturantdelen er designet av interiørdesignerne Paolo Frello & Partners i 2009.  Bildene her har jeg selv tatt, men for flere bilder av lokalet, se deres blogg.

Jeg synes interiøret var utrolig flott! Av elementene de hadde brukt la jeg spessielt merke til lampene som føres av Kundalini. Lampen avbildet på nest nederste bilde heter Shakti og er i rørformet plexiglass. Lampen på det nederste bildet, Atomium ceiling light, henger som dekorative elementer fra taket i hele rommet. Denne finnes også i en gulvstående variant.

Hva synes dere? For min del var det definitivt verdt å ta en tur innom for å titte! selv om jeg ikke er noen golfer;)

Viva Italia!Jeg og samboeren er så heldige å få låne foreldrenes leilighet i San Remo i Nord Italia! Leiligheten ligger i den gamle delen av byen, La Pigna, hvor omgivelsene er romantiske og sjarmfulle. Nok engang et slag for rustikk sjarm! Bildene over er tatt på Piazza dei Dolori, som er en liten plass rett ved leiligheten. Her finnes en liten familiedrevet resturant som serverer nydelig og rimelig mat.

En dag dro vi med hans foreldre på en liten utflukt. Første stopp denne dagen var et fantastisk flott sted ved navn Dolce Aqua-direkte oversatt er dette "søtt vann" som vil si fersk vann. På dette stedet er det en borg med en fantastisk bro som visstnok er avbildet i malerier av Monet. Bildene over viser sjarmerende eksteriør jeg kom over på dette stedet- er man inspirert kan man jo bruke lignende detaljer også i Norge! Legg merke til siste bildet her, oversatt betyr dette "Vokt dem for katten".

Bilder: the deLIGHTed

Andre stopp denne dagen var et sted kalt Seborga, en liten kommune på en topp oppe i åsene som hevdes av innbyggerne å være et selvstendig fyrstedømme.  De har sin egen prins og sitt eget flagg. Bildene over viser flere sjarmerende detaljer og bygninger på dette lille stedet. Nydelig!

Selv om dette ikke er en reiseblogg, men hovedsalig omhandler interiør og vakre ting, vil jeg likevel her komme med et tips. Skulle noen engang reise dit, dra til resturanten Osteria del Coniglio (Coniglio=kanin). Her har de en nydelig bakhage med små søte bord, og som om omgivelsene ikke er nok, er maten også kjempe god.

Vakkert ved kysten!
Familiehytta ligger fantastisk til ved sjøen, midt mellom Langesund og Helgeroa. Sjarmerende og rustikt vil jeg kalle det-med flotte blomster, deilig sjø-vann, markjordbær og blåbær! Fantastisk:)

Det trenger ikke vært dyrt for å pynte opp-en hjemmeplukket bukett kan være vel så flott!


Vi har en liten "godbit" på kjøkkenet-denne fantastiske emalje-gryten med lotusmønster fra CathrineHolm. Jeg har noen få boller hjemme i leiligheten allerede, og så fort det skal kjøpes inn nytt på hytta håper jeg denne skal få lov til å bli med meg hjem;)Bilder: the deLIGHTed

Selv kveldene er deilige ved sjøen!:) Dekk på et bord med deilig kveldsmat- hva med hjemmebakte rundstykker, godt pålegg og varm kakao? nyt utsikten!

Hvorfor ikke arrangere en hyggelig venninne-kveld?!;)Bilder: the deLIGHTed

Nå har jeg hatt et lite avbrekk for å nyte ferien ordentlig-men har litt av hvert spennende å vise dere fra disse ukene:)

For ca to uker siden arrangerte en veldig god venninne av meg jentekveld-og bordet vi kom dekket til vitnet om at vi virkelig skulle hygge oss!  Så enkelt kan det gjøres; Server god skinke (serrano/parma skinke), melon, jordbær, druer, kirsebær, ovnsbakte poteter, kyllingkjøttboller, en enkel salat og foccacia brød med en god og iskald hvitvin! Pynt med en flott blomst (her en lilje)-og voila! Nam nam!

Glass, asjetter, serveringsfat og boller fra Grand Cru ved Rosendahl. Siste bildet; Lys fra Lene Bjerre.
Copyright © thedeLIGHTed.

thedelighted

Drevet av en produktdesigner med stor estetisk apetitt, og stor interesse for interiør og design. Jeg finner inspirasjon, vakre gjenstander og stilleben rundt meg i hverdagen-disse deler jeg gjerne med leserne. Jeg er en stor fan av vintage og gjenbruk, og har en lidenskap for belysning og lamper. I tillegg presenteres en del tips og triks. Alle er velkomne til å ta en titt!:) Jeg kan kontaktes på thedelighted@live.no

Kategorier

ArkivPlease DO NOT use any photos or writings without my permission.
Products designed by thedeLIGHTed are copyrighted. All rights reserved.
Copyright © thedeLIGHTed.
hits