juli 2010

En sjarmerende oase i Oslos bakgård.....Bilder: thedeLIGHted

I dag var jeg en liten tur på kafè, og stakk da innom et sted som heter Food story på Grunerløkka i Oslo. Stedet er relativt nytt, og har lagt en god del arbeid i interiør og bakhagen. Bakhagen var litt smårotete på en sjarmerende måte-og det var rett og slett veldig hyggelig der!  Stedet serverer "organisk" mat, og har til og med sin egen organiske cola! Verd å ta en tur for en lunsj eller middag-eller som meg, bare ta en "cola i sola" og nyte den deilige bakhagen.:)

Slik dekorerer du din egen sommerfugl-lampe...
Bilder: thedeLIGHTed

Jeg har tatt utgangspunkt i en lampeskjerm fra Ikea ved navn Skimra. Denne koster kr 49 pr stk for denne størrelsen, men finnes i flere størrelser og farger. Jeg har her valgt en i hvit/krem, og et papirark i offhvite perlemor.

Dette trengs:   -lampeskjerm
-papirark i farge/mønster etter ønske
-Lim, gjerne vanlig RX-lim. Denne fåes i de fleste hobby- og bokbutikker.
-Punch/uthullingsmaskin etter ønsket mønster.
-eventuellt dekorstener (gjerne med klister på baksiden. Mine er kjøpt på Panduro)

Av papir synes jeg de har best utvalg på Norway designs i papir avdelingen. Jeg fant i tillegg ulike typer på panduro og Tanum bokhandel, men også mange hobby- og bokbutikker kan ha. Puncher/hullemaskin kan kjøpes på Panduro, Norway designs og hobbybutikker.

Dette er så enkelt! Det er bare å punche ut motiv, i dette tilfellet sommerfuglene, fra arket. Så limer du dem på der du ønsker de skal være. Voila!!

Den ferdige lampen kan du se her!

Sommerfugl-lampen du lett kan lage selv!

Bilder: theDELIGHTed

Mitt nyeste hobbyprosjekt i leiligheten. Denne er super enkel å få til selv-følg med på neste innlegg for oppskriften! Registrer deg gjerne som blogg-fan på Bloglovin! Da vil du få informasjon hver gang jeg legger ut noe nytt:)

Nå kan dere følge meg på Bloggurat....

Nå har jeg registrert bloggen min på Bloggurat! Bloggen er registrert under Oslo.Ta gjerne en titt innom og se. For øyeblikket er jeg rimelig fersk i gamet, men jeg synes det er morsomt at det er noen av dere som er innom og titter av og til:) Håper dere fortsetter med det!:) Det kommer masse fremover;)

Rock med Rosa......
Bildet viser:
1)Sengesett m/leopardmønster, kr 199 pr sett. H&M home. 2)Putetrekk m/ rose, rosa, kr 99 pr stk. H&M home. 3) Tindra duft t-lys, rosa, kr 29/36stk. Ikea.4)Runde puter, assorterte farger, kr 179 pr stk. H&M home. 5)Salong vaser, 3 størrelser, kr 45-75 pr stk. Ikea. 6)gjestehåndklær med trykk, kr 49,50/2 stk. H&M home. 7) Florera finkubbelys, ulike størrelser, kr 15-25 pr stk. Ikea. 8)Putetrekk med leopardmønster, 50x50cm, kr 99. H&M home.9) Skittentøyspose, krem, kr 149/stk. H&M home.   10)Morsomme servietter, kr 19,50 pr pk. H&M home. 11)Neglelakk i fargen "it`s genious", kr 39,50 pr stk. H&M.

Collagens bilder er hentet fra de respektive leverandører sine hjemmesider, følg linkene for nærmere informasjon. Denne collagen viser hvordan man kan rocke opp interiøret med rosa detaljer. Se motsetningen i forrige innlegg.

Rosa til begjær.....

Bildet viser:
1)Sengesett i rosa eller hvitt, kr 249 pr sett. H&M home. 2)Putetrekk m/ fjær 25x25 cm, assorterte farger, kr 349 pr stk. H&M home. 3)Runde puter, assorterte farger, kr 179 pr stk. H&M home. 4)Dusjforheng, kr 149 pr stk. H&M home. 5)Putetrekk i hvitt eller rosa med gulltrykk, kr 99 pr stk. H&M home. 6)Tindra duft t-lys, rosa, kr 29/36stk. Ikea.
7) Jonsbo Egby bordlampe, rosa/krem, kr 279 pr stk. Ikea. 8)Pudderrosa sko, kr 399 pr par. H&M. 9) Tindra duftlys i glass, rosa, kr 15 pr stk. Ikea.   10)Brosje/Hårspenne, assorterte farger, kr 49,50 pr stk. H&M.

Collagens bilder er hentet fra de respektive leverandører sine hjemmesider, følg linkene for nærmere informasjon. Høstens varer rommer stiler og farger som kan passe de fleste. Selv om den rosa trenden kanskje ikke passer alle, må selv jeg inrømme at det kan være deilig med et lite rosa innslag iblandt.

Åpent hylle-landskap.....Bilder: thedeLIGHTed

Leiligheten vi for øyeblikket leier har standarisert kjøkkenløsning-en billig og litt kjedelig løsning, der allt er plassert på en endevegg i et stort allrom(kjøkken+stue). Vi ville ha et litt mer personlig uttrykk, og løste dette rett og slett ved å skru av den ene døren-dermed fikk vi noen åpne hyller som kunne bryte litt med de hvite flatene. Enkelt og greit når man leier-når vi flytter er det bare å sette døren på plass igjen...

Jeg har valgt å bruke ulike krukker og kurver til å oppbevare tørrmat som mel, sukker, pasta, ris, te, kaffe osv. Her har jeg valgt en salig blanding av nye fra ikea og vintage innkjøp, noe jeg synes gir et mer livlig uttrykk. Krukkenes innhold kan enkelt merkes med en merkelapp og silkebånd!

Terrassekos når regnet siler ned.....

Bilder: thedeLIGHTed

Terrassehygge er så deilig om sommeren med sol og milde temperaturer, men sommeren i Norge byr også på en del "innevær".  Hva med å få litt terrassekos selv når det regner? Har man tak over terrassen, kan det være utrolig avslappende å sette seg ut selv når det regner. Ta med deg et pledd, gode puter, noe varmt å drikke og en god bok-og nyt den berolige lyden av regn mens du koser deg under pleddet. Jeg valgte å kose meg med varm, hjemmelaget kakao med krem og pakket meg godt inn i et ullpledd. MMMmmmmmm.....

Ute benk og stoler fra Ikea, bord fra loppemarked, blå-mønstrede puter fra Indiska, grønn og prikkete pute fra Au Maison, pledd fra Ikea, grønn t-lys holder fra Grønland Bazar, stett skål er arvegods etter mormor og kruset er Grand Cru fra Rosendahl.

Lykken er et loppefunn....Bilder: thedeLIGHTed

Denne flotte retro lampen er en av flere loppemarkedfunn hjemme hos oss-og den er jo så flott!:) har vurdert å trekke om lampeskjermen siden den har fått noe fuktskade, men vi har forelsket oss i det retro mønsteret, så foreløpig har den fått stå i fred:) I kosekroken er det flere enn jeg og samboeren min som koser oss, også den kjære pusen vår, ferdinand, koser seg godt her:) Har du noen flotte loppefunn du vil jeg skal vise frem, så ta kontakt:)

Nå kan dere følge meg på bloglovin.....

Hei hei alle sammen:) jeg er rimelig fersk i gamet, og har ikke hatt allverdens av lesere ennå...men jeg ser det er noen innom hver dag, og det er kjempe hyggelig!:)

Om noen av dere har interesse av det, så kan dere følge meg på bloglovin! Klikk dere inn og registrer dere-så får dere beskjed hver gang det kommer nye innlegg:) Og det kommer masse fremover!:)

Sommertid er jordbærtid.....

Bilder: thedeLIGHted

Nam Nam! For meg er sommertid = jordbærtid....! dessverre pøsregner det ute i dag, men det er ingenting i veien for å kose seg med jordbær inne heller;) Norske jordbær med fløte og sukker-får ikke sagt det nok...det er nam nam det!:)

Det var en gang en tekstil-samler.....Bilder: thedeLIGHTed

Jeg har en liten "samler i magen", og både tekstiler og vintage smykker står på min "samle-liste". Jeg har her laget et lite stilleben av noen tilfeldig utvalgte. Tekstilene avbildet er  vintage og nyere om hverandre-jeg finner ofte rimelige og flotte tekstiler på Ebay, loppemarkeder og  i tekstilbutikker på Grønland i Oslo. Disse bruker jeg til ulike prosjekter i hjemmet, noe jeg kommer til å vise frem mer av etterhvert. Smykket på bildet er vintage og handlet på Ebay, mens lyslykten er handlet på en søt liten interiør butikk på Grønland Bazar.

Fyttikatta....

Bilder: thedeLIGHTed

Jeg må inrømme at jeg hater såkalt "tagging"-ekte grafitti og "gatekunst" derimot, kan være nokså dekorativt. I går kom jeg over denne søte "englekatten"-så den måtte jeg bare dele med dere.  Her er det nok brukt stencil og spraymaling. Kjempe søt!

Vintage pastell.....Bilder: thedeLIGHTed

En liten selvkomponert utstilling-for det meste bestående av vintage objekter. Kommoden er i lys mint grønn, og ble i sin tid laget av min bestefar. Den lille krukken i norsk stål, den norske vasen i stengods (Figgio?), den lille grønne sommerfugl skålen og det gamle champagneglasset  er alle arvgods etter min mormor.  Perlekjedet er fra H&M, mens skoene er fra Bianco. Smykkene i glasset og sommerfuglkrukken er alle vintage, og er handlet på Ebay. Slangearmbåndet i den grønne skålen er fra 40-tallet, og er en av mine aller største favoritter!:)

Eplehagen...........

Bilder: thedeLIGHTed

Når man finner en deilig eng med så nydelige blomster og markjordbær som denne,ja, da er det bare å pakke piknik-kurven og ta en utflukt.....Nyt sommerens vakre omgivelser!

Fat arvet fra mormor, quiltet blomstrete pledd kjøpt i Danmark, Pute fra Bohus, gammel knipling duk etter oldemor og 2 stykker Grand Cru t-lys holdere fra Rosendahl.

En sniktitt inn i stua mi.....

Bilder: thedeLIGHTed

Som jeg har nevnt tidligere i bloggen, er jeg utrolig glad i å forandre hjemme... Dette er en liten sniktitt inn i stua mi, slik den er i dag. Siden vi foreløpig leier leilighet, inneholder leiligheten visse standard elementer som de lyse veggene osv...Jeg forandrer derfor støtt og stadig på dekorelementene,fargene på disse og "humør"-veggen min (http://thedelighted.blogg.no/1278611903_rimelig_dekorvegg.html) for å ha en personlig følelse i leiligheten.

Akkurat nå har jeg satt to store lykter på mitt retro skatoll. Lyktene fungerer som "peis" og stemningsskaper på kvelden, og jeg har i tillegg satt sammen litt små elementer til en liten "utstilling". Blandt annet har jeg brukt en egen tegnet tegning,canvas med Marilyn Monroe, et personlig bilde, klare lysestaker fra iittala og et par gamle oppskriftsark fra 70 tallet som jeg har fått av min mor.  Lyktene kjøpte jeg på Gavehuset Bryn da jeg jobbet der, mens skatollet et kjøpt på loppemarked for en hundrings. Det hvite bordet er et super billig ikea bord som er malt, mens stolene er kjøpt på loppis og trukket om. Er vel ikke så lenge til det blir forandringer, så dere får følge med;)

Aldri en kjedelig dør......

Bilder: thedeLIGHTed

Nok en inspirasjonskilde funnet på Barcelonaturen i Januar;) Da butikkene stengte og var lukket og låst-da dukket denne "gatekunsten" opp over alt...flotte og morsomme "malerier på dørene! En "kjedelig" dør trenger visst absolutt ikke være kjedelig!;)

Personliggjør gaveinnpakkingen..........

Bilder: thedeLIGHTed

Om sommeren er det mye bursdager, bryllup og sommerfester der man kankskje vil ha med en liten gave. Mange får gavene sine pakket inn i butikken der man har handlet gaven, og det er vel og bra....men om man vil legge en siste hånd på verket kan det være hyggelig legge inne en liten personlig vri i gaveinnpakningen. Her har jeg noen tips:
-Benytt deg av gamle tekstil eller papir rester som gavepapir
-bruk silkebånd
-lim på dekordetaljer-i siste bildet mitt her har jeg benyttet meg av en serviett med blomster som jeg har klippet til og limt på papiret
-istedet for vanlig sløyfe, kan ma benytte spenner og lignende
-perler på enden av gavebåndet, slik jeg har gjordt på siste bildet.
-pass på å få en helhet i farger
-man kan tenke alternativt på navnelapp/kort.

Her er det bare å leke seg og prøve seg frem-og overrask mottakeren med  en flott innpakket gave!:)

Ukens blomst....Bilder: thedeLIGHted

Jeg synes det er fantastisk å ha friske blomster i interiøret. Blomster gjør meg avslappet, glad og pynter opp. En av mine aller største favoritter er runukler (Ranunculus)!  Disse kommer i mange farger og gjør seg veldig godt i sommerinteriøret. Løp og kjøp;)

thedeLIGHTed design presenterer "Porcelen Light"....

Bilder: thedeLIGHTed

Som skrevet i forrige innlegg, ble denne lampen utviklet under produktdesign-studiet mitt, og har fått navnet Porcelen Light  Ved å å henge flere sammen i en "klynge", gjerne med ulike mønstre og i ulike høyder, vil man kunne skape en "lyskrone"-følelse over spisebordet med "wow"-effekt. I tillegg vil lampenes lys/skygge mønster på vegger og tak gi en ekstra dekoreffekt og stemningsskaper. Foreløpig er ikke lampen i produksjon, men prototyp er klar.

Min porselenslandsby......

Bilder: thedeLIGHTed

Under produktdesign-studiet mitt utviklet jeg en pendellampe i porselen; Porcelen light. Denne var ment å benyttes som vindusbelysning, dekorbelysning eller over eksempelvis spisebord.  Ved å å henge flere sammen i en "klynge", gjerne med ulike mønstre og i ulike høyder, vil man kunne skape en "lyskrone"-følelse over spisebordet med "wow"-effekt. I tillegg vil lampenes lys/skygge mønster på vegger og tak gi en ekstra dekoreffekt og stemningsskaper. Se neste innlegg for den ferdige lampen.

Bildene her viser utprøvingene som er gjordt under utvikling av produktet-jeg synes det at de er så ulike med ulike høyder, noe skjeve og ulike mønster gjør at de oppstillt sammen ser ut som en "landsby" av ulike personligheter. Rett og slett en liten porselenslandsby;)

I love water.......Bilde: thedeLIGHTed

Jeg er født og oppvokst i Skien i Telemark, og var nylig hjemme på utdrikningslag for en god venninne av meg. Som et punkt på dagens agenda var et besøk i Spa og badeland i Skien Fritidspark. Da kom jeg over disse flotte vannslukene de hadde i gulvene der-måtte rett og slett ta et bilde for jeg synes de var så fine:) .....I love water...:)

Pink and foxy lady.......BIlde: thedeLIGHTed

Nok litt inspirasjon fra barcelonaturen vår i januar......Vi fant en liten bar i El Raval området, som vi bare måtte besøke! Baren bar det klingende navnet Foxy Lady-og var rosa!! Stedet viste seg å være en stambar for flere lokale, og vi var de eneste turistene der-men vi vi koste oss der likevel, og fikk til og med en gratis drink eller to....;) I interiøret på dette stedet fant jeg små "gullkorn" som bare måtte foreviges med kamera. Denne fond-veggen og lampen var så kule sammen!! Om man vil leke litt med sjablonger eller er god på frihånd, kan dette gi inspirasjon til en flott fond vegg i hjemmet. Komposisjonen her, med rosa på svart og den rosa lampen inntil-ja, det var bare FOXY!:)

Kitchy kitch.......Bilder: thedeLIGHTed

Jenteturen til Barcelona i januar var opphav til mye inspirasjon og morsomt-og jeg fikk med meg flere bilder jeg kan tenke meg å vise frem. En av de siste kveldene ville vi spise texmex mat, og kom over denne morsomme lille "bula" ved navn Rosa del Raval. Stedet serverte burritos, fajitas og drinker til en god penge, og  var så gjennomført i stil at det bare måtte dokumenteres. Maten var god, men vår meny-favoritt  var den fantastiske rasberry mojitoen de serverte! Legg merke til kitch-detaljene som lampeskjermene, den lilla horn-lampen i taket, blomster gardinene og de storblomstrete plast dukene.  Til og med visittkortet passet inn i interiørstilen;)

thedeLIGHTed presenterer Magasine modul belysning.....Bilder: thedeLIGHTed

Jeg er utdannet produktdesigner, og har hovedinteresse i feltene interiør og belysning. Denne lampen kommer under kategorien "stemnings"/dekor-belysning, og er modulbasert. Tanken er at man kan få kjøpe en og en modul, for så å stable dem i høyden eller ved siden av hverandre etter lyst og behov. Lampenes sider består av "lommer" der dekor kan plasseres, og kommer med noen dekorvarianter slik at brukeren kan bruke det han/hun liker best. Under utvikling. Bildene viser prototyp. Hva synes dere?

Lei alle lyslyktene dine??Bilder: thedeLIGHTed

Det ble jeg også...Jeg er glad i å fornye ofte-så hjemme hos oss byttes ting ut og forandrer plassering støtt og stadig;)  Kanskje har du arvet gamle blonder etter mormor eller kommet over noen på loppemarked? De egner seg godt til å forvandle kjedelige kjøkkenglass til flotte lyslykter! Disse lyslyktene er rett og slett satt sammen av kjedelige klare kjøkkenglass, gamle blonde brikker og silkebånd-enklere kan det nesten ikke bli!  Om du ikke har tilgang til blonder, kan også ulike papirtyper brukes-nesten bare fantasien som setter grenser. Knytt det bare fast rundt glasset med et enkelt silkebånd-voila!

Rimelig dekorvegg.....

Bilder: thedeLIGHTed

Jeg og samboeren min leier for tiden en leilighet, i påvente av å finne en vi har lyst til å kjøpe. Jeg er stor fan av å lage fondvegger og blikkfang for å dele opp et rom. Vi har et felles oppholdsrom som både er stue og kjøkken-så for å dele opp har vi plassert møbler og dekor i "soner". Et annet problem med leie-leiligheter er at det ikke alltid er mulig å male vegger eller sette opp tapet. Jeg skar ut sider jeg synes var dekorative fra ulike mote og interiør blader for å lage denne dekorveggen bak sofaen hjemme-for å lage en ekstra liten vri, har jeg hengt opp et rådyrhode i metall kjøpt fra kremmerhuset. Dette plasserte jeg litt assymetrisk på veggen. Bildene er festet på veggen med tack-it, så det er enkelt å forandre etter lyst og humør....eller fjerne når den perfekte leiligheten skal kjøpes:)

Som lette englevinger....Bilder: thedeLIGHTed

Jeg og en god venninne var i Barcelona i januar-utrolig fin tur!:) På denne turen fant vi et utested der jeg observerte disse lekre takpendlene-utrolig søte var de...i tillegg fungerte de så god der de var plassert, som en innramming av baren. Denne pendellampen heter Icarus og er designet av Tord Boontje- som også er designeren bak den kjente lampen Midsummer light.

Jeg ser for meg at noe lignende ikke skal være så vanskelig å lage selv, og har planlagt å prøve. Det står på min "to do"-liste-såfort jeg har kommet noen vei og resultatet blir bra, skal jeg legge ut noen bilder her.

La festivitetene begynne med et dikt...
.....Dette skal ikke være en blogg om dikt, men "man kan da dog markere starten med en fest". Jeg må inrømme at jeg er særdeles glad i "kjøleskapspoesi". Disse finnes i flere utgaver,og kan for alle og en hver med et kjedelig kjøleskap pynte opp litt...Finnes i flere bokbutikker. Ekstra morsomt er det å plutselig finne et nytt overraskende dikt eller en ny hyggelig beskjed fra en venn, familiemedlem eller sin kjære. Kan anbefales på det sterkeste;)
Copyright © thedeLIGHTed.

thedelighted

Drevet av en produktdesigner med stor estetisk apetitt, og stor interesse for interiør og design. Jeg finner inspirasjon, vakre gjenstander og stilleben rundt meg i hverdagen-disse deler jeg gjerne med leserne. Jeg er en stor fan av vintage og gjenbruk, og har en lidenskap for belysning og lamper. I tillegg presenteres en del tips og triks. Alle er velkomne til å ta en titt!:) Jeg kan kontaktes på thedelighted@live.no

Kategorier

ArkivPlease DO NOT use any photos or writings without my permission.
Products designed by thedeLIGHTed are copyrighted. All rights reserved.
Copyright © thedeLIGHTed.
hits