Deilig høstgryte til kjøligere kvelder....



Bilde: thedeLIGHted

Overrask venner, kjæresten eller familien med en deilig høstgryte-eller kanskje du har lyst på noe god å kose deg med alene foran tv-skjermen;)

 

Dette trenger du:

- suppebuljong/grønsaksbuljong (evt bland kjøtt- og grønnsaksbuljong)
- vann (ca 8-10dl)
- 1/2stk purre (hel om liten)
- gulrot (2 stk)
- 1 stor løk
- fire tomater
- 3 ts tomatpure fra boks
- 2 fedd hvitløk
- 1/4ts cayennepepper
- 1/4ts chilipulver (evt en rød chili, fjern frø)
- 1/4ts karri
- salt
- pepper
- 1,5 dl matfløte
- gressløk
- røktet middagspølse/evt god-og-mager, gilde- beregn 1/2 pr person
- medisterdeig
- oppskåret champignon fra hermetikk boks (evt ferske om dette foretrekkes)

Hell ca 8-10 dl vann i en kjele, tilsett ca 2-4 skjeer buljong(heller litt lite enn mye, kan tilsettes mer senere om man ønsker mer smak) Kutt opp løk, purre og tomater og ha i gryten. La dette koke ca 15 min alene, mens du begynner på karbonadebollene

Karbonaden legges i bakebolle eller lignende. Tilsett salt, pepper og karri etter smak (i mine bruker jeg ganske mye karri-sikkert 2 ts) Kna sammen. Lag så små boller med liten skje og hånden, og legg dem i forvarmet panne tilsatt smør eller olje(jeg valgte å bruke flytende margarin). La disse steke slik at de er gjennomstekt, la hvile mens du fortsetter på suppen. Kutt opp middagspølse og gulrøtter. Vent litt med å ha i suppa.

Ha tomatpure i suppen, sjekk at du får rørt den ordentlig ut. Ha i cayennepepper, chilipulver, karri, salt og pepper i suppen. Vær forsiktig og prøv deg frem. Viktig å smake hele tiden!

Åpne en boks hermetiserte champignon, bruk så mye du har lyst på i suppen og hell også oppi litt av kraften fra hermetikkboksen(jeg brukte en hel boks). Tilsett matfløte og gressløk. Ha så i oppskåret pølse.

Karbonadeboller og gulrøtter tilsettes ca 3 min før man regner med at suppen er ferdig.

Rør mye og smak mye...kjenn etter om du ønsker mer krydder, eller om du trenger mer vann når noe nå er kokt bort...selve suppen/kraften/gryten skal være relativt flytende, og det skal være mye smak. Om den virker for sterk, kan man tilsette litt ekstra matfløte...

Server med jasmin ris og hjemmelagde rundstykker(her safran- og krydder-rundstykker). Voila!


ignatur

5 kommentarer

Wab

19.okt.2010 kl.18:52

nam nam, takk for oppskrift :)

Koselig med en kommentar tilbake=)

kinepusen

19.okt.2010 kl.18:52

ønske dæ en rikti fin kveld :D
Det hørtes og så godt ut! D:

Vil bare stikke innom for å ønske deg en herlig tirsdagskveld videre, søta! :*

thedelighted

21.okt.2010 kl.18:56

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer:)Tusen takk, ODINGUTt, for flere hyggelige kommentarer:)

thedelighted

21.okt.2010 kl.18:57

kinepusen:takk takk, i lige måde:)

Skriv en ny kommentar

Copyright © thedeLIGHTed.

thedelighted

Drevet av en produktdesigner med stor estetisk apetitt, og stor interesse for interiør og design. Jeg finner inspirasjon, vakre gjenstander og stilleben rundt meg i hverdagen-disse deler jeg gjerne med leserne. Jeg er en stor fan av vintage og gjenbruk, og har en lidenskap for belysning og lamper. I tillegg presenteres en del tips og triks. Alle er velkomne til å ta en titt!:) Jeg kan kontaktes på thedelighted@live.no

Kategorier

Arkiv



Please DO NOT use any photos or writings without my permission.
Products designed by thedeLIGHTed are copyrighted. All rights reserved.
Copyright © thedeLIGHTed.
hits