Gjenskap Italiensk magi-Lag nydelig Panna Cotta hjemme!

Bilder: thedeLIGHTed

Jeg er ingen dessert-jente, men etter italia-besøket kan jeg med hånden på hjertet si at jeg synes Panna Cotta er fantastisk! Så igjen har jeg prøvd meg på å gjenskape "magien" her hjemme, og vil gjerne dele oppskriften med dere lesere.

PANNA COTTA (4porsjoner)
500 ml kremfløte
4 ss melis
Vaniljeekstrakt /stang /sukker
3 plater eller 1,5 ts gelatinpulver
1 pk. frosne bringebær
1 dl sukker

Bland fløte, melis og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig omrøring. Småkok i ca 3 min. Smak evt til med noen dråper vaniljeekstrakt, om du vil ha mer vaniljesmak. Bruker du gelatinplater, legg disse i bløt i vann til de er myke. Klem ut overflødig vann og rør godt inn i fløten til de er helt oppløst. Bruker du gelatinpulver strøs dette oppå den varme fløten-la dette trekke inn et øyeblikk. Rør gelatinen godt inn i fløten til den er løst opp og jevnt fordelt.

Hell fløteblandingen over i 4 porsjonsformer, dekk til med plastfolie og la panna cottaen avkjøle seg i kjølekap til den stivner(ca 1 t). For å få desserten til å løsne fra formen kan du dyppe formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over en tallerken, men jeg synes denne er vel så fin å servere i porsjonsformene.

La bringebærene tine litt opp, knus dem med gaffel eller i foodprocessor. Tilsett sukker. Ønsker du denne ennå søtere enn oppskriften tilsier, tilsett litt mer sukker. Hell litt bringebær-saus over i hver porsjonsform. Pynt gjerne med noen hele Skogsbær.

Voila! Server deilig panna cotta! Nydelige farger, ikke sant?;)

ignatur

3 kommentarer

Miss0 - svensk tjej i Oslo

20.aug.2010 kl.12:39

Pannacotta ær en klassiskt dessert! Men vældigt god! :D

Camilla Haakenstad

20.aug.2010 kl.12:42

Har aldri smakt det jeg, men så veldig godt ut:)
Innlegget er lagt ut på BloggFeber. Husk å pinge flere innlegg! =)

Skriv en ny kommentar

Copyright © thedeLIGHTed.

thedelighted

Drevet av en produktdesigner med stor estetisk apetitt, og stor interesse for interiør og design. Jeg finner inspirasjon, vakre gjenstander og stilleben rundt meg i hverdagen-disse deler jeg gjerne med leserne. Jeg er en stor fan av vintage og gjenbruk, og har en lidenskap for belysning og lamper. I tillegg presenteres en del tips og triks. Alle er velkomne til å ta en titt!:) Jeg kan kontaktes på thedelighted@live.no

Kategorier

ArkivPlease DO NOT use any photos or writings without my permission.
Products designed by thedeLIGHTed are copyrighted. All rights reserved.
Copyright © thedeLIGHTed.
hits