Slå til med hjemmelaget foccacia og sardenara!Bilder: thedeLIGHted

Italiatur inspirerer til deilig hjemmebakst-enkelt og veldig godt!  I Italia brukes foccacia gjerne som et brød før matservering eller inntil annen mat som salater, pasta, middager osv. Sardenara er en spesialitet for Liguria-området, da særlig San Remo. Dette er en "slags pizza", og brukes ofte som mellom måltid, lunsj snack, forrett osv.

Jeg begynner med en grunndeig til alle typer. Jeg bruker gjerne å gange denne oppskriften med fire, da får jeg 4 brød.

25 g gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
350 g hvetemel
2 ss olivenolje
2 ts grovt havsalt

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og hvetemel og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med håndkle og la heve ca 40 minutter. Elt og klapp den flat ca 2 cm tykk. Legg på stekebrett-jeg pleier legge to flate brød på hver hvert brett. Dekk med håndkle også her, og la heve ca 20 minutter. 

Skal du lage vanlig plain foccacia lager du små groper med fingertuppene, drypper olje over og så drysser over grov havsalt. Her kan man ogå strø over tørket rosmarin, man kan legge på løkringer, tomater, oliven-rett og slett hva enn hjertet og magen måtte ønske;). Stek midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Skal man lage sardenara, må man lage en tomat-topping av følgende:

6-8 tomater (ferske, kuttet opp)
3 spiseskjeer oliven olje
4-6 fedd hvitløk
4-5 ansjos fileter (hermetisert små ansjos)
litt pepper
litt salt
litt fersk oppkuttet basilikum

Ha oliven olje i stekepannen. Kutt opp tomater i små biter-ha i pannen. Ha oppkuttet hvitløksbåter. La dette små steke en liten stund(5-10 min) til tomatene har blitt utkokt (ligner tykk saus). Tilsett ansjosfiletene. Disse vil smelte helt ut-rør inn i tomatsausen(man skal ikke se noe fiskebiter-det skal være helt "smeltet" inn i tomatsausen). Tilsett krydder.

Smør dette ut over en deigleiv (ikke lag finger hull som i foccacia). Ha enten hele eller oppkuttede svarte oliven etter ønske. Stek som vanlig foccacia, midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Både foccacia og sardenara er fine å fryse, og kan tines og varmes litt i ovnen når man får gjester. Godt alene, som forrett eller som brød inntil en middag.

Nyt!:)

ignatur

4 kommentarer

Så kjempegodt ut :) Foccacia er så utrolig godt med tsatsiki :)
jeg har laget masse hjemmelaget foccacia og syns det er kjempe godt! vi bruker det mye sammen med tzasiki og kylling:)

HanZ

23.aug.2010 kl.14:02

Meget god Foccaccia, Live! Jeg tror jeg spiste 7 biter på lørdag. :)

thedelighted

23.aug.2010 kl.19:33

Tusen takk for hyggelige kommentarer:)

Hanz;) Hyggelig at du likte den-mesteparten av maten forsvant gitt;) Var en kjempe hyggelig kveld!:)

Skriv en ny kommentar

Copyright © thedeLIGHTed.

thedelighted

Drevet av en produktdesigner med stor estetisk apetitt, og stor interesse for interiør og design. Jeg finner inspirasjon, vakre gjenstander og stilleben rundt meg i hverdagen-disse deler jeg gjerne med leserne. Jeg er en stor fan av vintage og gjenbruk, og har en lidenskap for belysning og lamper. I tillegg presenteres en del tips og triks. Alle er velkomne til å ta en titt!:) Jeg kan kontaktes på thedelighted@live.no

Kategorier

ArkivPlease DO NOT use any photos or writings without my permission.
Products designed by thedeLIGHTed are copyrighted. All rights reserved.
Copyright © thedeLIGHTed.
hits